måndag 29 juni 2009

Bloggplats..


Det är här jag sitter när jag bloggar, om jag inte sitter i sängen.. =)
För ett tag sedan köpte jag nya lampor till våra skrivbord.. Finns en likadan golvlampa också, som jag skulle vilja ha bredvid soffan..


Gamla spolar, spetsar och annat pynt..


Den här detaljen som man dekorerade med blommor förr, hittade jag på loppis för ett tag sedan.. Sötnosen på bilden är min mamma.. =)

söndag 28 juni 2009

Sommarbukett..


Den här fina buketten fick Liam av Kristofers farmor och hennes man, på Noahs kalas. Henrik hade varit ute före kl. sex och plockat den för han vet att Liam älskar blommor.
Tänk när man frivilligt går upp före kl. sex.. =)

fredag 26 juni 2009

Födelsedagskalaset..


Här är Noahs tårta.. Han gillar musses klubbhus, därför blev det så klart en Musse pigg tårta.. Den är klädd i sockerpasta.. Så himla kul att arbeta med, men jag hade köpt färgpasta som tyvärr inte gick så bra att färga med, så jag målade på i stället..

Receptet på sockerpastan är enkelt:
200 g mashmallows
2 tsk vatten
500 g florsocker

Lägg mashmallows och vatten i en värmetålig skål. Värm det i micron men rör om under tiden tills allt är smält.
Rör till sist i florsockret till en jämn och fin deg. Lägg i en påse, tryck ur luften och in i kylen.


Har länge tänkt gjort cupcakes för att det ser så lyxigt ut.. Idag blev det med jordgubbar och silverkulor.. Grabbarna sa att det var tjejmuffins.. =)


Eftersom Noah älskar all frukt så hade vi ett stort fruktfat också..

Vad är det för dag idag...

Vad är det för dag idag, Jo det är Noahs födelsedag.
Hurra Hurra Hurra!!!!

Lillprinsen fyller 3 år idag!!!
Han blev så himla överraskad när jag kom in och sjöng med min falska stämma.. =)
Höll på till strax före 1 i natt och fixade tårtan och andra förberedelser..
Visar tårtan i kväll..

tisdag 23 juni 2009

Min nya älskling..

Jag har en ny kärlek!!! =)
Igår kom vår nya kamera hem.. Det är ju så otroligt mycket roligare att fota nu.. Så framöver kommer det nog bli en hel del andra bilder än bara inredning, tror jag..

Det här bordet gjorde jag i ordning för ett tag sedan.. Underredet fick jag av en jobbarkompis och bordsskivan jag satte dit är en gammal bräda.. Kanske lite väl shabbig men jag blev nöjd..

måndag 22 juni 2009

Lite nytt..

Igår var jag och Kristofer på lite loppisar.. Tre gamla bouleklot och de här två fina väskorna hittade vi/jag bland annat.. =) Det är ju kanon att kunna gömma undan tidningar i dem..
På fredag fyller minstingen tre år.. Så himla fort det går.. Så idag är det lite små förberedelser som gäller.. Ska bl.a. försöka mig på sockerpasta till tårtan.. Får se hur det går..

fredag 19 juni 2009

Midsommar...??

Med de här regniga penseérna tänkte jag önska er en trevlig midsommar..
Här regnar det, så tyvärr tror jag vi ställer in dansen runt stången i år.. =( Ska iväg till en jobbarkompis lite senare, hoppas det blir uppehåll i alla fall.....

söndag 14 juni 2009

Stora städardagen..

Igår hade vi städ dag. Jag flyttade som vanligt runt lite grejer och det här är ett exepel på hur det blev.
Jag tycker på ett sätt att det är skönt att det regnar, för då har jag samvete att vara inne och kan få lite nödvändiga saker gjorda, som att städa t.ex. som jag annars gärna skjuter på.. =)

onsdag 10 juni 2009

Inspiration... ko..??

När jag skulle skriva det här inlägget insåg jag att även det här skulle handla, mer eller mindre om kor..!? Mjölkkannan alltså.. Tycker förvisso att kossor är harmoniska fina djur men det är en ren slump.. =)
Har inte riktigt fått till balkongen som jag tänkt, men här är en liten detalj till..

måndag 8 juni 2009

Kotavla..

Efter att ha letat förgäves efter en kotavla i både svärföräldrarnas och Kristofers farmors gamla ladugårdar, hittade jag äntligen en på tradera.. När jag väl hade vunnit den så såg jag att säljaren bodde en mil härifrån. Han hade köpte en hel förpackning med oanvända på någon loppis.. Så idag efter jobbet åkte jag dit och hämtade den.. =)

tisdag 2 juni 2009

Rabarbersaft..

Är en annan sak som jag verkligen förknippar med sommar.. Det är så otroligt gott.. Mamma gör alltid det och jag kommer ihåg hur mycket man uppskattade saften när man var liten, eftersom vi bara fick den sommartid.. Så kul att göra och ge sine egna barn nu, dom älskar den verkligen..
Mamma har jätte mycket rabarber så jag passade på att plocka med mig lite senast.. Jag tänkte dela med mig av detta super enkla recept på rabarbersaft..
3 L hackade rabarber
2 st tvättade och skivade citroner
40 g citronsyra
2 L kokande vatten
2 Kg strösocker
Lägg rabarbern, citronerna och citronsyran i en hink el. kastrull. Slå över det kokande vattnet och låt det stå i 2 dygn. Sila sedan saften och rör i sockret.. Klart!!!