onsdag 29 februari 2012

Hagedornhagen..

Senaste inköpet hemma är denna super fina planschen från Hagedornhagen.. Tyvärr blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig, det blev så markant med den svarta ramen.. Slutar kanske med att jag målar den.. Skulle nog ha köpt en brun ram som tog upp det bruna i baggen.. Ja ja.. Dagens i-lands problem.. =)

Köpte även en lavendel på samma inköpsresa, den börjar skjuta skott nu.. Då blir jag så glad, måste ju betyda att den trivs.. Jag har ju inte direkt gröna fingrar annars, tyvärr..
Känner mig så sugen på att baka lite idag.. Såg en cheesecake i en tidning som inte skulle frysas, den såg väldigt god ut.. Lägger upp receptet om den blir god.. =)
Annars skiner solen här idag igen.. Man får en extra kick sådana dagar, så vi måste väl gå ut och suga åt oss de sällsynta solstrålarna.. Härligt..!
stor kram

tisdag 28 februari 2012

Ett litet ryck..

Känner mig så nöjd.. Efter maten gjorde jag en grej som jag har irriterat mig på länge.. Väldigt länge.. Jag städade vår tvättstuga (läs lilla skrubb med tvättmaskinen i).. Så skönt att få ändan ur vagnen.. Så nu kan jag med gott samvete sätta mig och umgås med datorn en stund.. =)


Det brusade så härligt när vi var i Lövstabruk sist.. Jag tycker nästan att jag kan höra hur härligt det lät, när jag ser på bilden..

Önskar er en skön måndagskväll

kramelikram

måndag 27 februari 2012

Vårkänslor..

Här är det rena vårdagen, trots februari månad.. Solen skiner och gården är hal som is.. Grabbarna är ute och sladdar med sparkarna.. =)
Jag känner av vårtrötthet tror jag.. Sitter och myser under pläden i soffan medan lilleman sover middag..


Älskar vårt köksbord.. Herrn i huset har byggt de efter min ritning.. Bordsskivan är takbrädor som vi var tvungna att ta ner på Ns rum.. Jag valde att lacka det bara, tycker kontrasten är så fin.. Det är drygt 2,60 långt så alla får plats, vilket är det bästa av allt!


Ljuvliga tassetter som luktar såå gott.. Snart är det vår! Me like.. =)

vårtrött kram
Takida - You Learn
Dagens låt!
Min lilla Ns favvolåt..

söndag 26 februari 2012

Lövsta runda..

Det blev en auktions tur idag.. Tyvärr så fanns det inget intressant där.. =(
Istället tog jag mig en fotorunda.. Lövstabruk är väldigt vackert, kanske inte nu när det ligger skitig snö längs med vägen men på somrarna.. Det är en gammal bruksort och charmen är så fint bevarad..























Folk funderade nog vad jag höll på med där jag smög runt med kameran och fotade lite annorlunda motiv som dörrar och lampor.. =) Älskar gamla stallampor och spegeldörrar, tänk vilken tid man lag ner på detaljer förr i tiden.. Nu ska allt gå så fort som möjligt..



Nu ska jag knapra marabou med non stop och gråta till spårlöst.. =)

Önskar er alla en skön ny vecka!
kram kram

lördag 25 februari 2012

Tassels..

Till slut blev jag också lurad.. Att köpa tofsar alltså.. =)
Det här skåpet var kärlek vid första ögonkastet.. Jag såg det på en loppis i Valbo, åkte hem men kunde inte glömma det.. Så vi åkte tillbaka lördagen efter och det fanns kvar..! Där var de tvungna att vara tre man för att få in det i kärran, eftersom det sitter ihop i ett stycke.. När vi kom hem var det bara K och jag.. Det kom in i huset på ren vilja kan jag säga.. Det har suttit som överdel på ett hörnskåp i en gård uppe i Hälsingland.. Helt fantastiskt att få veta lite historia när man köper en gammal möbel..


Har precis kommit hem efter en trevlig kväll hos goda vänner.. K sover i fåtöljen bredvid, är nog dax att krypa ner under täcket nu.. I morgon hoppas jag på auktion.. Vi får se..

go natt kram

Radical Face 'Welcome Home'

Dagens låt!

fredag 24 februari 2012

A place called home..

Sitter i soffan och slappar.. Har jobbat idag och klippte mig efteråt så det blev en långdag.. Sen ett år tillbaka jobbar jag tisdag och fredag vilket är helt perfekt.. Det är jätte kul att gå till jobbet eftersom jag för tillfället har en tjänst som jag verkligen trivs med..

Det här är sönernas tv-rum.. Super skönt att kunna ha deras tv-spel och grejer i ett eget rum och slippa alla extra sladdar nere i vardagsrummet.. Väggorden fick jag tips av min fina vän Anna, den är köpt på Clas Olsson för en ringa slant.. Sladdlamporna köpte jag på biltema efter ide´ från denna underbara Formex mässa som var i höstas.. Kuddarna kommer från Ellos har jag för mig.. N älskar detta rum, enda gången han bäddar och pysslar är här inne.. =)

Nu blir det fredagsmys med min älskade sambo!

kramar
The Majority Says-114
Dagens låt!

onsdag 22 februari 2012

Kitschigt i hallen..

I somras såg den här hjorten på auktion.. Den va otroligt ful, plastig och naturtroget målad.. Tanken var då att någon av grabbarna skulle ha den på sitt rum som hängare.. Men när jag hade sprayat den så hängde jag den på en krok i hallen och där har den suttit sen dess.. Jag tycker fortfarande att den är lite fulsnygg.. =)

 
Lilla E skulle prompt vara med på bild.. Försökte lyfta bort honom men han hade fullt upp med att torka bänken med disktrasa.. Han är så väldigt hjälpsam ibland.. =)

Här är det ett slappt gäng idag.. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, funderar på att baka bröd i alla fall..

kram till er

LALEH - Some Die Young (Officiell)

Dagen låt!

tisdag 21 februari 2012

Kärlek..

Jag fyllde tyvärr 30 år för ett tag sedan.. Av min älskade och små prinsarna fick jag denna ring.. Har önskat mig den länge men eftersom den kostar en del har jag inte tagit mig råd.. Nu är den min och den är så fin.. Älskar Efva Attlings smycken..!
FROM HERE TO ETERNITY


Nu ska jag mysa ner i soffan

kram

måndag 20 februari 2012

Mys i solen..

Idag har jag suttit ute på bänken i solen och haft det gott.. Stor pojkarna åkte pulka och lilla E sov i vagnen.. Det är livskvalitet de..


Här har en liten kille gått med målmedvetna steg.. Han älskar att vara ute i snön..


Nu ska jag bygga klart vårt soffbord som jag började på för länge sen..

go kväll på er

Andra delen..

Mycket kök nu.. =)
Det första jag sa till K när vi började planera köket var att jag måste ha en vit SMEG kyl.. Har drömt om ett sånt sen jag såg ett i Leilas bakprogram för många många år sen.. Och som jag älskar det kylskåpet..! Det är lite mindre invändigt än vad vi trodde men det är ju såå fint..

 

 K tyckte absolut att vi skulle ha två hoar, eftersom han tycker om att laga mat och jag älskar att baka.. Nu så är det planerat för att alla ska kunna greja i köket utan att störa varann.. Flera varnade oss för att sätta in porslinho av flera anledningar, men jag har inte märkt något negativt alls.. Visst får man vara lite försiktig när man ställer ner glas och grejer men vi har inte lyckats haft sönder något.. Än så länge..


Barnen har sportlov den här veckan så nu ska vi bara mysa här hemma.. Tyvärr håller snön på att smälta bort så vi ska skynda oss ut å åka lite pulka innan det är för sent.. Verkar bli en toppen dag!!

vårvarm kram

söndag 19 februari 2012

Lite mera kök..

Idag blir det lite mer köksbilder.. Det här ser man från vår matplats..
Vi tog bort delar av en vägg så vi har själva köket i ett rum och i rummet bredvid har vi matplatsen.. Är så otroligt skönt med ett stort kök där alla kan vara med och hjälpa till utan att det blir trångt..

  

Köksön gjorde vi lite lägre än bänkarna runt om, både för att K och jag är korta och sen är det perfekt för barnen också.. 
Vi valde även att ha två ugnar.. Ofta tyckte vi att man saknade en ugn att varmhålla i t.ex. när man har potatis i ugnen.. Så vi tog en Ikea ugn på väggen under micron som smälter in bland resten av köksluckorna, plus vår älskade SMEG spis.. =)

Lilla E och jag var till stan i torsdags och minglade runt på två stora blomster butiker.. Vi kom hem med bl.a. lagerblad och timjan i kruka.. Så lyxigt att ha färska kryddor när man lagar mat..

Ha en skön söndagskväll

Kramar

lördag 18 februari 2012

Dagens pyssel..

I somras köpte jag en gammal sliten apotekardisk på auktion.. Det fanns tre stycken och jag hade riktat in mig på den äldsta som även var i sämst skick.. Det saknades en gavel, en del av bakstycket och flera lådor.. Jag fick den för inga pengar alls..!!


































Som tur är så har jag världens händigaste sambo som har fixat och donat med den så nu är den som ny! Nu är den stora frågan om jag ska måla den grå med svarta knoppar eller om den ska få vara träfärgad..??  Tyvärr så saknas alla de understa lådorna så där måste vi göra nya eller bara sätta dit låtsas lådor med knoppar på, av den anledningen skulle det ju vara bäst att måla hela grå.. Det var dagens i-land problem! =)



Nu har vi ätit tacos och snart ska jag mysa ner i soffan med mina fyra favorit killar..
önskar er en toppen kväll

Puss och kram

Somebody That I Used to Know - Walk off the Earth (Gotye - Cover)

Dagens låt!

onsdag 15 februari 2012

i kontrast till allt vitt..

Ja ni.. Det blev en liten paus igen.. =)
Det är konstigt med bloggen, jag känner oftast att jag inte har tid men kan liksom inte ta bort den och sluta eftersom jag tycker det är så roligt när man väl kommer igång.
Hoppas ni mår bra.. Här hemma är det bara bra.. Grejar och donar både inne och ute..
























Strax före jul blev vi klara med vårt kök.. Helt underbart skönt.! Det är garanterat hela familjens favvo plats i huset.. Här finns det plats för att äta, spela spel och lek på golvet..
Visar mer en annan dag..

Fortsatt skön kväll till er
KRAM