onsdag 23 februari 2011

Vårt "fina" kök..

Jo ni.. Så här fint har vi de i vårt kök just nu.. =)
Jag blir så glad i hjärtat när jag tänker på så underbart härligt kök vi kommer få sen när det är klart.. Stockarna ska vara synliga och i vänstra hörnan ska de stå en vedspis med kåpa..
När vi flyttade in var den här ytan ett litet badrum, ett kök och ett lekrum.. Men vi tycker att det hör till med ett riktigt stort bondkök så vi har rivit två väggar..I rummet längst in ska vi ha köksdelen, och i delen där jag står och knäpper kortet, blir matsalsdelen..

När vi tog ner panelen som satt i taket hittade vi först tunna målade plattor och under det lagret fanns den här underbara pärlsponten..
K ville absolut ta ner den för att ta bort allt spån som fanns ovanför, så det inte skulle åka ner mellan springorna och ner i maten.. Jag ville absolut att vi skulle behålla den så det blev en kompromiss.. Taket togs ner, spånet åkte ut och samma tak sattes tillbaka igen.. Har hört många som tycker vi är knäppa, men så fint det kommer bli när det är målat och klart.. Ett tak med äkta själ..

Kramen

3 kommentarer:

Vintage House sa...

Hej
Vad kul att se eran renovering, vi är i samma läge ungefär.
Vedspis får jag tyvärr ingen ett avloppsrör är ivägen och det behövs.
kram
sandra

Lisas torp sa...

Vilket underbart kök ni kommer att få! Det är säkert värt röran som råder nu!
Så kul att kanske få följa lite....?
Kram
Lisa

Ardisia sa...

Hej! Vad kul att ni nu kommit igång med renoveringen! Ser ut som hos oss för ett halvt år sen...
Vi hittade också fina material när vi rev, bland annat pärlspont och fina gamla tapeter osv. Vi valde att sätta upp nytt pärlspont i taket eftersom det gamla på vissa ställen hade blivit så dålig, massa spikhål mm och vi hade inte tid att börja fixa det. Men pärlspont hör absolut till lantkök =)
Härligt med vedspis också, det var självklart val hos oss likaså!
Lycka till med renoveringen! Kram